Lugu Toomasest ja sudokust

Oli kuum suvepäev ja Toomas otsustas võtta töölt vaba päeva, et oma mõtetel rannas veidi selgineda lasta. Ta võttis kaasa oma lemmiku — sudokuraamatu, lootes päikesepaistet ja lainete müha nautides lahendada mõne numbrimõistatuse.

Toomas leidis rannas vaikse koha, eemal võrkpalli mängivatest ja vees ujuvatest inimestest. Ta laotas oma rannarätiku liivale, võttis oma sudokuraamatu välja ja hakkas esimest mõistatust lahendama.

Lahtreid täitma asudes märkas mees, et mõistatus oli eriti keeruline. Ta töötas selle kallal mõnda aega, kuid näis, et lahendust ei paista. Pettununa tegi ta pausi ja läks ujuma.

Tundes end värskemana, naasis Toomas oma rätiku juurde ja proovis uuesti sudokut lahendada. Seekord märkas ta ülesandes võimalusi, mida varem polnud näinud. Ta hakkas järjest rohkem lahtreid täitma ja peagi oli ta lahendanud veel mõne numbrimõistatuse.

Sudokute kallal töötades süvenes Tom neisse täielikult. Ta ei märganud aja möödumist ja peagi hakkas päike loojuma, heites merele kuldse sära. Rand oli muutunud vaikseks, seal oli veel vaid paar inimest.

Pärast mitut tundi sudokuruudustike kallal töötamist täitis Toomas lõpuks viimase lahtri. Ta ohkas kergendatult ja nõjatus mõnusa saavutustundega rätikule.

Vaadates üle mere silmapiiri poole, mõistis mees, et sudokute lahendamine on andnud talle rahu- ja heaolutunde, mida ta oma kiires elus harva koges. Ta tundis tänulikkust võimaluse eest veeta päev rannas, eemal töö- ja igapäevaelust.

Toomas pakkis asjad kokku ja hakkas tagasi auto juurde minema. Ta ei jõudnud ära oodata, mil koju jõuab ja näitab oma naisele lahendatud sudokuraamatut. Mees teadis, et tema saavutus avaldab abikaasale muljet.

Koju sõites tundis Toomas end õnneliku ja rahulolevana. Ta mõistis, et mõnikord võivad kõige lihtsamad asjad, näiteks rannas sudoku lahendamine, tuua suurimat rõõmu ja naudingut.

Lugu ristsõnasid lahendavast Janest
Minu ostukorv
Sulge hiljuti vaadatud
Kategooriad