Kuidas lahendada Sudokut

Sudoku mõistatuse lahendamine võib olla väljakutseid ja rahuldust pakkuv kogemus. Siin on mõned näpunäited Sudoku mõistatuse lahendamiseks:

  1. Alustage lihtsatest lahtritest: otsige ainult ühe võimaliku numbriga lahtreid ja täitke need. See aitab välistada võimalused ja hõlbustab mõistatuse lahendamist.
  2. Otsige üksikuid: otsige lahtreid, kus võib reas, veerus või kastis olla ainult üks võimalik väärtus. Neid lahtreid nimetatakse “üksikuteks” ja neid saab kasutada teiste lahtrite täitmiseks samas reas, veerus või kastis.
  3. Kasutage ristviirutamist: ristviirutamine on tehnika, mille puhul otsite arvu, mis sobib reas või veerus ainult ühte lahtrisse. Seejärel saate selle arvu võimalusena, selle rea või veeru teistes lahtrites, eemaldada.
  4. Kasutage “mis siis, kui” tehnikat: kui olete lahendamisega ummikus, proovige kasutada “mis siis, kui” tehnikat. Valige kahe või kolme võimaliku väärtusega lahter ja proovige igaüht neist, et näha, kas see viib lahenduseni. Kui see ei tööta, proovige teisi võimalusi.
  5. Otsige mustreid: otsige puslest mustreid, mis aitavad teil lahenduseni jõuda. Näiteks kui reas või veerus on kolm lahtrit, milles saab olla ainult kolm võimalikku numbrit, peavad need arvud nendesse lahtritesse minema ja saate need numbrid selle rea või veeru teistes lahtrites võimalustena välja jätta.
  6. Olge süstemaatiline: Olge mõistatuse lahendamisel süstemaatiline. Töötage järjest läbi iga rida, veerg ja kast, täites lahtrid, millele teate vastust ja kõrvaldades võimalused.
  7. Harjuta: mida rohkem harjutate, seda paremaks Sudoku mõistatuste lahendajaks saate. Alustage lihtsatest mõistatustest, enesekindluse kasvades võtke lahendamiseks järjest raskemad.

Neid näpunäiteid järgides parandate oma võimalusi Sudoku mõistatuse lahendamiseks. Ärge unustage võtta aega ja olla kannatlik. Sudoku mõistatused nõuavad keskendumist ja süvenemist, kuid nende lahendamisel tekkiv rahulolutunne võib olla pingutust väärt.

Klassikaline sudoku

Põhireegel on lihtne – tuleb paigutada numbrid 1 kuni 9 ruutudesse nii, et igas reas, veerus ja jämeda joonega eraldatud alas oleksid erinevad numbrid.

Diagonaalsudoku

See on sudoku, kus numbrid ei tohi korduda ka punktiirjoonega tähistatud diagonaalil

Erikujuline sudoku

Sellel sudokul ei tohi numbrid korduda erikujulises ruudustikus

Vaata sudoku lahendamise videot

Kindlus
Minu ostukorv
Sulge hiljuti vaadatud
Kategooriad