Telklaager – kuidas lahendada?

“Telklaager” on hollandlaste välja mõeldud loogikamõistatus, mis nagu kõik head asjad, on üle maailma populaarseks saanud ning loogika MM-idel sestpeale alati esindatud olnud.

Mõistatuse ruudustik on telklaager, kus teile on ette antud puude asukohad. Iga puuga vahetult külgnevas ruudus peab olema vaid selle puu juurde kuuluv telk. Kuna telkijad armastavad privaatsust, siis ei tohi telgid omavahel kokku puutuda, ka mitte diagonaalsuunal.

Mõistatuse paremal ja all servas antud numbrid näitavad, mitu telki peab vastavas reas või veerus olema. Teie ülesanne on leida kõikide telkide asukoht.

Alustamiseks sobivad kõige paremini ruudud, mis ei külgne ühegi puuga –kuna kõik telgid peavad olema vahetult puuga külgnevas ruudus, siis ei saa nendesse ruutudesse telki tulla.Soovitame tühjaks jäävad ruudud tähistada risti või punktiga.

Kui rida või veerg on tähistatud nulliga, siis tähendab, et sinna ei tule ühtegi telki ja sellegi rea saab ristide või punktidega tähistada.

Kui olete kindel, millise puu juurde konkreetne telk kuulub, soovitame selle puu ja telgi omavahel kriipsuga ühendada, nii nagu on näidatud näiteülesandes.

Ärge kunagi arvake telkide asukohta, vaid kasutage nende leidmiseks loogikat.

Igal mõistatusel on vaid üks lahendus.

Näidis

Pilvelõhkujad – kuidas lahendada?
Jaapani mosaiik – kuidas lahendada?
Minu ostukorv
Sulge hiljuti vaadatud
Kategooriad